Posted on

Bij elke elektrische auto in Nederland wordt een laadkabel geleverd om thuis aan het 230V net te kunnen opladen. Als u echter een type 2 / mode 3 oplaadpunt thuis of op het werk heeft, of bij de openbare oplaadpunten wilt opladen dan heeft u hiervoor een speciale laadkabel nodig.

De Mennekes laadkabels voor elektrische mobiliteit zijn erg populair. Dit is niet vreemd want Mennekes is als fabrikant de uitvinder geweest van de type 2 / mode 3 aansluiting voor elektrische auto’s. Deze techniek wordt ondertussen in heel Europa als de norm gezien en door autofabrikanten standaard op hun e-voertuigen meegeleverd. Naast het type 2 / mode 3 contact is Mennekes ook de uitvinder en producent van de beste laadkabels en stekkers ter wereld.

Mennekes onderwerpt zijn laadkabels aan de allerzwaarste testen om er zeker van te zijn dat zij een Duits topproduct leveren. Dit wordt bevestigd wanneer je de kabel ziet en vastpakt. Deze is niet alleen dikker dan andere kabels maar de koppen zijn daarnaast volledig gegoten. Door deze manier van produceren wordt voorkomen dat er in de loop van de tijd vocht en vuil in de kabels komt.

De voordelen van de Mennekes laadkabels :

  • 100 % veilig ( u gaat laden met hoge stroomwaarden en dus ligt brandgevaar altijd op de loer )
  • 100% kwaliteit
  • Europese kwaliteitsnorm ( inclusief certificaat )
  • alleen de beste materialen worden gebruikt voor productie
  • volledig gegoten en hierdoor tot 25x duurzamer

Nieuwe technieken

Elektrische auto’s lopen voorop als het gaat om de introductie van technieken. Dit is niet voor niets; een elektrische auto kan namelijk betrouwbaarder en goedkoper (softwarematig) worden aangestuurd. Denk hierbij aan technieken als;

  • Lane assist: het volgen van de juiste rijbaan
  • Dode hoek bewaking: je wordt gewaarschuwd wanneer iemand zich in de dode hoek bevindt
  • Altijd een veilige afstand tot je voorganger, ook in de file

Slimme technieken die veelal standaard in een elektrische auto’s aanwezig zijn:

  • Koppeling met uw smartphone om de verwarming aan te zetten, te zien hoever de auto is opgeladen, of waar de auto geparkeerd staat.
  • Een navigatiesysteem dat automatisch update en je snelste route zo plant dat je altijd een oplaadpunt in de buurt hebt.

Vernieuwend Design

Met de opkomst van EV’s kunnen voertuig designers hun creatieve geest helemaal uitleven. Vanwege het ontbreken van een traditionele verbrandingsmotor kan de veel kleinere elektromotor op hele andere locaties in het voertuig worden geplaatst dan onder de motorkap. Hierdoor kan er zowel aan het interieur als aan het exterieur veel veranderen. Er zullen andere typen voertuigen op de markt komen die het straatbeeld doen veranderen. Met de komst van de Renault Twizy is deze trend ingezet.

Bron: EVplan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *