Posted on

Het leasen van een auto is niet hetzelfde als het kopen of huren van een auto. Of je nu een auto gaat leasen of aan het einde van je huidige leaseovereenkomst zit, het is belangrijk dat je de basis van het autoleasen begrijpt. In deze blog lees je wat je moet gaan doen als je een auto gaat leasen.

Wat is leasen?

Het leasen van een auto is te vergelijken met het huren van een auto. Hierbij is er een overeenkomst tussen een leasemaatschappij en een klant. In deze overeenkomst wordt afgesproken dat de leasemaatschappij tijdens een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs een leaseauto beschikbaar stelt aan haar klant. Het leasen van een auto is geschikt voor zakelijke rijders, privé rijders en zzp’ers. De klant betaalt maandelijks het afgesproken bedrag aan de leasemaatschappij en houdt zich op deze manier aan de afspraak. Op deze manier kan de klant gedurende een bepaalde periode (meestal twee of drie jaar) met de auto rijden.

Moet ik een auto leasen of kopen?

  • Verwacht je dat je auto over drie jaar nog hetzelfde moet zijn?
  • Zorg je goed voor je spullen?
  • Ben je comfortabel met de verwachte onderhoudskosten zodra de garantie is vervallen?
  • Wil je alle belastingen en toeslagen vooraf betalen?

Als je op alle vier vragen ja hebt geantwoord, dan moet je misschien een auto kopen. Wanneer je op alle vier vragen nee hebt geantwoord dan is het leasen van een auto voor jouw de beste optie.

Hoe werkt het leasen van een auto?

Er bestaan verschillende vormen van leasen. Je kunt zakelijk leasen, via uw werkgevers of via je eigen bedrijf als zzp’er, maar ook privé in de vorm van Private lease. Wanneer je een auto leaset blijft de auto in het eigendom van de leasemaatschappij. Daarnaast heb je een overeenkomst met de leasemaatschappij waardoor je de auto gedurende een bepaalde periode mag gebruiken tegen een vast bedrag per maand.

Jouw BMW verkopen

Als je een auto gaat leasen wil je natuurlijk jouw BMW verkopen. Tegenwoordig zijn er verschillende websites die hierin gespecialiseerd zijn en jouw hierbij kunnen helpen. Wanneer je jouw BMW wilt verkopen moet je namelijk rekening met een aantal verschillende zaken. Deze websites zorgen ervoor dat je hier geen rekening mee hoeft te houden. Daarnaast zorgen zij er ook voor dat je een eerlijke prijs ontvangt voor jouw BMW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *