Posted on

Je ziet het om je heen waarschijnlijk steeds meer mensen doen; overstappen naar een elektrische auto. De laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond, en elektrisch rijden wordt op deze manier steeds gebruiksvriendelijker gemaakt. Toch kan het voor veel mensen nog een aardige stap zijn, niet in de laatste plaats doordat elektrische auto’s vaak aan de dure kant zijn, en veel minder vaak als tweedehandsje te koop zijn. Rijd je echter in een lease auto, dan kan de leuze om over te stappen op elektrisch rijden al een stuk aantrekkelijker zijn.

De aanschafkosten zijn vaak aan de hoge kant

Doordat elektrische auto’s nog relatief nieuw zijn, zie je dat de aanschafkosten vaak aan de hoge kant zijn. In de auto’s wordt veel gebruik gemaakt van allerlei nieuwe technologieën, en daar betaal je nu eenmaal voor. Bovendien zijn er nog weinig tweedehands exemplaren op de markt, terwijl je daar bij traditionele auto’s juist volop keuze in hebt.

Deze relatief hoge aanschafkosten maken dat er voor veel mensen een aardige drempel is om tot de aankoop van een elektrische auto over te gaan. Natuurlijk worden de hoge kosten vaak gecompenseerd in de loop der jaren, doordat de kosten voor brandstofgebruik wegvallen bijvoorbeeld, maar daar merk je op het moment dat je de auto aanschaft natuurlijk nog niets van in je portemonnee. Er is echter wel een goede manier om onder deze hoge aanschafkosten uit te komen: je kunt ook een elektrische auto leasen.

De voordelen van een elektrische auto leasen

Een auto leasen is bij veel mensen populair, omdat zij op deze manier per maand een vast bedrag betalen voor hun auto, en niet in één keer de aanschafkosten hoeven te betalen. Zeker wanneer deze hoog zijn, zoals bij een elektrische auto vaak het geval is, is het fijn om deze te kunnen vermijden.

De kosten die je voor een leaseauto betaalt, zijn deels gebaseerd op de zogenaamde bijtelling. Dit is een bedrag dat wettelijk bepaald is, waarbij o.a. naar de zuinigheid van een auto kan worden gekeken. Dit valt voor elektrische rijders doorgaans een stuk positiever uit dan voor bestuurders die kiezen voor benzineauto’s, waarmee de vaste kosten die je betaalt aardig gecompenseerd kunnen worden.

Wat veel mensen waarderen in elektrische auto’s, zeker bij de exemplaren die vooral voor de zakelijke markt worden geproduceerd, is de aanwezigheid van veel technische snufjes en een luxe afwerking. Je hebt echt het nieuwste van het nieuwste te pakken, en dat is zeker voor autoliefhebbers natuurlijk behoorlijk aantrekkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *