Posted on

Een vaak voorkomend probleem bij auto’s is slecht onderhoud, hier is ook de olie filter helaas de dupe van. Waar nieuwe auto’s vaak jaarlijks een check up krijgen in de vorm van een kleine of grote beurt wil dit bij oudere auto’s nog wel eens links blijven liggen. Zo worden er in de meeste gevallen wel netjes de vloeistoffen bijgevuld, maar dit ook enkel om dat de auto dit aan geeft. Wat een van de meest vergeten onderdelen van de auto zijn, zijn de filters. We hebben het hier in dit geval ook over de olie filter.

Wat is een olie filter?

Een olie filter is precies wat de naam suggereert, een filter die de olie schoon houdt. Zo ontstaan er verschillende vervuilingen in de olie naar mate deze de motor smeert. Ook niet raar aangezien de motor natuurlijk slijt gaan de de jaren. De olie die door de motor stroomt gaat na zijn smering door de olie filter, deze filter zorgt er dan voor dat vervuiling en slijtage onderdelen in de filter achter blijven en niet weer de motor in gaan. Zo wordt er voorkomen dat de motor schade op loopt.

 

Waar bestel je onderdelen voor het vervangen van jouw olie filter?

Je kunt natuurlijk naar jouw plaatselijke garage gaan om hier de producten voor te bestellen, echter hebben ze niet altijd alles op voorraad en moeten ze dit bestellen. Het is vaak om zelf online opzoek te gaan naar de onderdelen die je nodig bent Reservedelenstore.nl vindt je alle onderdelen die jij nodig bent om zelf jouw olie filter te vervangen.

 

 

Een olie filter vervangen

Het vervangen van een olie filter klinkt misschien heel lastig, maar dit valt wel redelijk mee. De filter zit niet bij elke auto op de zelfde plek, dit is wat het soms lastig kan maken. Wanneer en hoe moet je het oliefilter van je auto vervangen zullen we je uitleggen in enkele simpele stappen.

 

  • Een olie filter vervang je samen met je olie (niet te verwarren met nieuwe olie)
  • Om de motor ook meteen te reinigen kun je reiniging vloeistof toevoegen aan je olie, en dan de auto een 30 min laten lopen op een verhoogd toerental
  • Je zet de auto uit
  • Je laat de olie aflopen uit de auto (doormiddel van het opendraaien van de bout onder de auto
  • Je haalt het oude olie filter los, en vervangt alle onderdelen die je bij de nieuwe set hebt gekregen. (nooit oude pakkingen hergebruiken!)
  • Je draait de bout van de olie pan weer dicht (Met een nieuwe pakking)
  • Je vult de auto weer met de aanbevolen hoeveelheid juiste olie (om de juiste olie dikte te bepalen kun je kijken in het handboek van jou auto of dit opzoeken online)
  • Klaar, jouw auto kan weer zeker 10.000 km verder met jou nieuwe olie en olie filter

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *