Posted on

Dus jij bent een van die geluksvogels die niet eens de stad uit hoeft om werkuren te draaien. Niks urenlang jezelf te pletter pendelen tussen woon- en werkstad. Nee, die tijd hou je lekker over voor jezelf. Goed geregeld. En hoewel de rit naar je werkplek zo gepiept, gereden of gefietst is, wil je die natuurlijk wel zo prettig mogelijk laten verlopen. Of je nu zweert bij je omafiets of je trouwe bak: hier zijn een aantal tips om je zo comfortabel mogelijk van A naar B te verplaatsen.

 

Hop, je fiets op!

Weer of geen weer: voor dat ritje naar werk spring je gewoon op je trouwe tweewieler. Of zo’n pijlsnelle elektrische fiets. Want daar kleven heel wat voordelen aan. Zo ga je met een e-bike tot wel 35 kilometer per uur. En daarmee vink je niet alleen je dagelijkse cardiotraining af, maar stoot je ook minder uit – en dat is weer prettig voor je medeweggebruikers. En het milieu, natuurlijk.

 

Veilig van woning naar werk

Hoewel we in een fietsland leven, is de auto nog steeds het populairste vervoermiddel voor woon-werkverkeer: maar liefst 60 procent verplaatst zich per auto naar werk. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 9 procent van de Nederlandse forenzen zelfs voor woon-werkafstanden van minder dan één kilometer de auto pakt. Flinke drukte op de weg, dus. En daarom is het belangrijk dat je over een goede verzekering voor je auto beschikt.

 

Schade in de spits

Haast, haast, haast. Elke ochtend willen we zo snel mogelijk naar werk – en daarna weer zo snel mogelijk naar huis. Misschien sneed iemand je af. Of reed je per ongeluk door rood. De kosten van ongelukken kunnen hoog oplopen, vooral in het geval van letselschade. In Nederland is een WA-dekking verplicht. Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering vergoedt eventuele schade die je aan anderen en andermans spullen toebrengt.

 

Speel het safe met all-risk

Als je voor minder financiële verrassingen wil staan, kies je voor all-risk. Autorijden is nou eenmaal niet de veiligste manier om jezelf te verplaatsen. En als er iets misgaat, wil je natuurlijk wel dat de schade wordt vergoed. All-risk is de meest uitgebreide autoverzekering die zowel de schade aan je eigen auto als schade die je eigen schuld is kan dekken.

 

Een All-risk verzekering is handig om af te sluiten als je je auto vaak gebruikt en de dagwaarde nog vrij hoog is, bijvoorbeeld. Of als je de financiële schade niet zelf op zou kunnen of willen vangen. Door te kiezen voor de dekking die het beste bij je past, voorkom je dat je in de financiële narigheid raakt. Of het nou om een tikje of een ernstig ongeval gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *