Posted on

Misschien heb je er al eens over gehoord: de zogenoemde deeleconomie is in opkomst. Hierin staat centraal dat we eigenlijk heus niet al onze spullen zelf hoeven te kopen. Het is veel duurzamer én vaak goedkoper om spullen te huren! Hoewel je er misschien even aan moet wennen, zijn de voordelen juist groot. Aan welke spullen kun je denken als het aankomt op huren? Check onze tips!

Auto huren

Een auto is een grote aankoop: je hebt er niet zomaar even eentje op je oprit staan. Als je er kritisch over nadenkt, wil je je geld misschien zelfs wel liever aan andere uitgaven besteden. Dat kan gelukkig! Je kunt tegenwoordig namelijk eenvoudig een auto huren. Op die manier hoef je niet in een keer dat grote bedrag uit te geven. Denk aan een auto huren Haarlem of een andere locatie in het land – het is maar net waar jij bent gevestigd. Ook over de duur van de huurperiode heb jij het voor het zeggen. Met shortlease kun je bijvoorbeeld tevens voor een kortere periode een auto huren. Het is maar net wat jouw wens is!

Gereedschap huren

Naast het huren van dure spullen om kosten te besparen doe je er ook goed aan om spullen te huren die je eigenlijk maar weinig gebruikt. Denk aan gereedschap! Als je nu iedere dag in de weer bent met gereedschap is het natuurlijk een ander verhaal. Maar in de meeste gevallen gebruik je je boormachine bijvoorbeeld hooguit een paar keer per jaar. Is het dan echt nodig dat iedereen zelf zo’n apparaat in bezit heeft? Delen of huren is wat ons betreft een betere keuze. Er zijn tegenwoordig allerlei platformen te vinden waarop klussers hun gereedschap voor een dag of een paar dagen verhuren. Ideaal om daar gebruik van te maken!

Keukenspullen huren

Heb je zin om voor je verjaardag een taart te bakken of om eens een keer poffertjes te maken? Dit soort opwellingen vinden misschien eens per jaar plaats. Ook hierbij kun je dus goed de benodigdheden huren. Met name als je een kleine keuken hebt: je hoeft zo niet de rest van het jaar die taartvorm en poffertjespan op te bergen. Toch kun je het vandaag de dag eenvoudig huren, om alsnog dat feestmaal te bereiden.

Kleding huren

Wist je dat je zelfs kleding kunt huren? Er zijn verschillende initiatieven die dit mogelijk maken. Je kunt gewoon een eenvoudig shirtje of een spijkerbroek lenen, als je eens iets nieuws wilt uitproberen of wilt testen of een bepaald merk bij je past. Daarnaast huren veel mensen kleding voor een bijzonder uitje: denk aan een unieke jurk of een chic pak voor een feest. Verder draag je dit soort outfits toch nauwelijks tot nooit – dat maakt het lenen dan ook zo’n ideale oplossing. Jij hoeft er thuis geen plaats voor vrij te houden, je bespaart kosten en tóch kun je genieten van het luxeproduct. Een mooie oplossing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *