Posted on

Het klinkt misschien een beetje raar maar het is echt waar. Je theorie examen is een stuk belangrijker dan je praktijkexamen voor de auto. Maar hoezo is dat eigenlijk zo? Het antwoord is vrij simpel, zonder het halen van je theorie examen kun je überhaupt je praktijk examen niet doen. Daarom gaan we in deze blogpost het belang van je theorie examen wat meer uitlichten zodat je precies weet waar je je op moet voorbereiden.

Uit welke onderdelen bestaat het theorie

Je theorie examen zal uit een drietal onderdelen bestaan, namelijk de volgende drie:

  • Gevaarherkenning. Hier zullen ze je gaan testen op het herkennen van gevaar en wat je tijdens zulke situaties moet doen. Dit onderdeel bestaat uit 25 vragen waarvan je er 13 goed moet hebben.
  • Kennis. In het tweede gedeelte gaan ze je kennis van alle verkeersregels testen. Dit wil zeggen dat je je naar de verkeersborden kunnen gaan vragen, wat welke lijn op de weg betekent ect. Dit onderdeel bestaat uit 12 vragen waarvan je er 10 goed moet hebben.
  • Inzicht. In dit laatste onderdeel van je theorie examen zul je ze moeten laten zien dat je de regels kent en daarbij de juiste keuzes weet te maken in bepaalde situaties. Dit onderdeel bestaat uit 28 vragen waarvan je er 25 goed moet hebben.

Nu je weet hoe je examen eruit komt te zien en weet je precies waar je je op moet voorbereiden.

Hoe kun je leren voor je theorie examen

Leren voor je theorie examen kan op een aantal manieren. Je zou bijvoorbeeld op de ouderwetse manier kunnen gaan leren met pen en papier met daarnaast het theorieboek van het cbr. Mocht je dit een beetje ouderwets en achterhaald vinden dan kun je natuurlijk ook op je eigen manier of online je voorbereiden. Zeker online zijn er tal van websites waar je kan oefen met vragen die vergelijkbaar zijn met het echte theorie examen. Je kan gratis websites vinden om op te oefenen maar vaak geven die een minder goed beeld van het daadwerkelijke examen. Daarom adviseer ik om te gaan voor een betaalde optie, vaak zit hier ook nog een chat of iets dergelijks bij waar je terecht kan met vragen die je hebt over het examen of over de leerstof.

 

Kijk daarom eerst eens online wanneer je voor je theorie examen gaat leren. de mogelijkheden zijn eindeloos en er zit zeker een website tussen waar jij je optimaal kunt gaan voorbereiden op je theorie examen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *