Posted on

Regelmatig hoor je dat iemand ‘een auto van de zaak’ heeft. Maar ook als particulier is het tegenwoordig mogelijk om een leaseauto te rijden. Voordat je overgaat tot de aanschaf van een dergelijke auto is het belangrijk om je goed te laten informeren.

Wat houdt private lease in?

Private lease is een vorm van huren, alleen dan voor een langere periode. Je sluit met een leasemaatschappij een leasecontract af voor een auto, voor een bepaalde periode en betaald hiervoor een vast bedrag per maand. In het vaste maandbedrag zit de afschrijving, wegenbelasting, verzekering, onderhoudskosten, reparatiekosten, pechhulp en eventueel vervangend vervoer inbegrepen. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto en jij mag de gehele looptijd gebruik maken van deze auto.

Looptijd en kilometerbundel

Het is belangrijk om van te voren voor je zelf te bepalen voor hoe lang jij een private leasecontract wilt afsluiten. De looptijden waar je uit kunt kiezen zijn bij de meeste leasemaatschappijen 12, 24, 38, 48 en 60 maanden. Niet alleen de looptijd, maar ook je verwachte kilometers per jaar dien je van te voren aan te geven. Rijd je meer kilometers dan is vastgelegd in jouw private leasecontract, dan betaal je een vergoeding per meer gereden kilometer. Het is dan ook raadzaam om een iets ruimere kilometerbundel te kiezen. Hierdoor kom je niet voor onverwachte kosten te staan. De kilometerbundels waar je uit kunt kiezen zijn bij de meeste leasemaatschappijen 5.000, 10.000, 15.000, 20.000, 25.000, 30.000 en 35.000 kilometer per jaar.

Hoe wordt de hoogte van het maandbedrag berekend?

Deze is voor een groot deel afhankelijk van het type auto die je kiest. Een Citroën C1 is natuurlijk goedkoper dan bijvoorbeeld een Tesla Model 3. Heb je een auto gevonden, dan dien je de looptijd en een kilometerbundel te kiezen. Hoe langer de looptijd, des te goedkoper zal de private lease auto zijn. Het omgekeerde geldt voor de kilometerbundel. Kies je voor de hoogste kilometerbundel dan zal het maandbedrag per maand stijgen.

Hoe vind je de goedkoopste private lease auto?

Je weet nu in korte lijnen hoe het leasen van een auto als particulier in zijn werk gaat. Nu is het de kunst om een zo scherp mogelijke private lease deal te vinden. Private lease vergelijker Mijnprivatelease.com helpt jou hierbij. Via deze website kun je verschillende leasemaatschappijen en auto’s met elkaar vergelijken. De private lease auto’s op deze website worden allemaal aangeboden door leasemaatschappijen die voorzien zijn van het “Keurmerk Private Lease”. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een veilig en verantwoord private leasecontract.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *