Posted on

Aan de ene kant is het natuurlijk verleidelijk om even snel door de wasstraat te gaan. Ja, je bent snel klaar. Maar is het gunstig? Eigenlijk niet, aangezien wasstraten ervoor kunnen zorgen dat je juist krassen op de lak krijgt. Dat wil je natuurlijk niet. Pak dus maar een emmer en een spons en doe het lekker zelf. Lees hier een paar tips!

Goed schoonmaken

De eerste stap is altijd om al het vuil van de auto af te spuiten. Gebruik, als je die hebt, een hogedrukspuit en anders gewoon een tuinslang. Spuit de auto vanaf boven grondig schoon, zodat al het vuil van de auto verwijderd is.

Gebruik twee emmers

Gebruik als je je auto gaat wassen altijd twee emmers. In de ene emmer doe je warm water met autoshampoo, in de andere emmer doe je alleen warm water. Maak de spons elke keer schoon in de emmer met het water zonder de shampoo, zodat je geen vuil mee terug neemt op de auto. Zo voorkom je dat je per ongeluk krassen maakt.

Werk in de juiste volgorde

Begin met het dak, dan de motorkap en de kofferbak. Daarna alle ramen, de deuren, de voor- en achterbumper en tot slot te onderdorpels en de wielkassen. Heb je dit allemaal gedaan, kun je de auto weer afspoelen. Een tip: gaat het regenen? Laat de auto lekker staan. De regen spoelt alles weg en laat hem streeploos achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *