Posted on

Auto leasen wel of nietEen auto leasen gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Veel mensen vinden alle gemakken die een nieuwe auto te bieden heeft. Veel mensen krijgen een leaseauto van de baas, maar private lease komt tegenwoordig ook steeds meer voor. Mensen leasen dan een auto van een leasemaatschappij, dit kost vaak wel iets meer in de maand, maar moeten we nou wel allemaal gaan leasen of niet?

Wat is leasen?

Leasen houdt eigenlijk in dat je maandelijks betaald voor een auto. Dit zijn vaak nieuwe auto’s en veel bedrijven maken hier gebruik van. Zo voorzien ze het personeel van een wagenpark. Nu zijn er ook verschillende contracten. Zo kan het voorkomen dat je onbeperkt privé kilometers kunt maken, maar er zijn ook werkgevers die daar een maximum voor hebben opgesteld. Een leasecontract duurt vaak minimaal 2 jaar. Shortlease bestaat tegenwoordig ook, maar daar liggen de maandelijkse kosten ook veel hoger. Een leaseauto is dus nooit van jezelf.

Nadelen van een leaseauto

  • Vaak een lang leasecontract
  • De auto is uiteindelijk niet van jou
  • Je bouwt geen schadevrije jaren op

De voordelen van een leaseauto

  • Je rijdt altijd in een nieuwe auto
  • Onderhoud wordt betaald
  • Geen afschrijvingskosten
  • Tankpas (in sommige gevallen)
  • Vast maandbedrag

Elektrische auto leasen?

Een elektrische auto leasen gebeurt tegenwoordig ook steeds vaker. De overheid geeft ook subsidies aan bedrijven die een elektrisch wagenpark aanschaffen. Laadpalen kunnen ook thuis geplaatst worden wat ook een stukje extra gemak biedt. Iedereen kent natuurlijk het merk Tesla wel, maar er zijn ook veel andere autofabrikanten die elektrische auto’s aanbieden. Neem als voorbeeld de Nissan Leaf. Deze auto is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een Tesla. Voor veel mensen die wel elektrisch willen rijden is dit een mooie uitkomst. Elektrisch rijden is ook een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een auto die op diesel rijdt.

Tot slot

Een auto leasen brengt veel voordelen met zich mee, maar onthoud wel dat dit niet je eigen auto is. Je investeert dus eigenlijk in service. Een auto die je koopt kun je later weer verkopen, maar een nieuwe auto waarbij bijna alles vergoed wordt is natuurlijk wel erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *