Het is vaak heel aantrekkelijk om een auto te importeren uit bijvoorbeeld Duitsland of Zweden. Het kan je zo duizenden euro’s schelen, maar het is wel even een klus. Hoe vind je de auto, hoe kom je daar en is het aan het einde wel echt goedkoper dan een Nederlandse auto? Hoe gaat het importeren van een auto in zijn werk? Je leest alles over het importeren van een auto uit het buitenland hier.
De auto vinden
Stap één is natuurlijk het vinden en uitzoeken van de auto. Zoek online naar de mogelijkheden. Zoek bijvoorbeeld op ‘tweedehands auto Duitsland’ en je krijgt al veel verschillende opties. Bedenk goed dat je, als je naar het buitenland gaat, daar ook nog moet zien te komen. Dat kost natuurlijk geld. Bovendien is de kans aanwezig dat de auto afwijkt van de advertentie, of dat je iets opmerkt wat je nog niet gezien had waardoor je besluit de auto niet te nemen. Zorg in dat geval voor een ‘back-up’ in de buurt, zodat je altijd daarheen kunt en daar misschien wel een auto vindt, mocht dit onverhoopt gebeuren.
Ben je uiteindelijk wel echt goedkoper uit?
Het lijkt heel aantrekkelijk om al naar het buitenland te gaan als je al 2000 euro korting krijgt. Bedenk goed dat er allerlei kosten bij het importeren van een auto komen kijken. Dat kan oplopen van 1000 tot 2000 euro. Denk aan reiskosten, brandstof, overnachtingen, et cetera. In dat geval heeft het dus weinig zin om helemaal naar het buitenland te reizen. Daarnaast geldt altijd: goedkoop is duurkoop. Misschien is de auto wel heel goedkoop, maar dat hoeft niet altijd goed te zijn. Hij is dan ook vaak niet zo goedkoop zonder reden.
Hoe neem je de auto mee?
Als je met het vliegtuig of bijvoorbeeld de trein bent gekomen, kun je het beste met de auto weer terug naar Nederland komen. Let wel op, want in Nederland mag je alleen met een Nederlands kenteken rijden. Via de belastingdienst kun je een tijdelijke vrijstelling daarvoor aanvragen, doe dat op tijd.
Ben je met
een andere auto naar de locatie gekomen? Je zult de auto zelf mee moeten nemen.
Dit kan door bijvoorbeeld een kipper te
kopen of te huren. Zo kun je gemakkelijk met beide auto’s terug naar Nederland
rijden.