Posted on

Als je geen auto wilt kopen, omdat je hier dan in een keer een hoop geld aan kwijt bent, dan kan je er voor kiezen om een auto te leasen. Op deze manier doe je vaak een aanbetaling aan een auto en betaal je deze maandelijks af, zo ben je niet in een keer een groot deel van je vermogen kwijt wanneer je een auto koopt. Ook heeft het leasen van een auto nog vele andere voordelen, maar je moet altijd eerst even kijken of je hier wel voor in aanmerking komt en wat de kosten hiervan zijn. Wil je meer weten over hoe je de kosten voor het leasen van een auto kan berekenen? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Wat is financial lease precies?

Als je een auto wilt leasen dan kan je kiezen voor de vorm financial lease. Dit is wanneer je een zakelijke leasevorm gebruikt waarbij het bedrijf de auto aanschaft. Je betaald dan elke maan een vast bedrag aan de lease maatschappij waardoor je niet in een keer aanspraak hoeft te doen op je eigen vermogen of het vermogen van het bedrijf. Zo betaal je eigenlijk maandelijks de auto af.

Wat kost het leasen van een auto ongeveer?

Wat de kosten zijn voor het leasen van een auto kan natuurlijk heel erg verschillen. Dit heeft te maken met de prijs van de auto, met hoeveel je als eigen bijdrage levert, en ook met hoelang je neemt voor de terugbetalingstermijn. Als je wilt weten wat ongeveer de maandelijkse kosten zullen zijn, dan kan je jouw financial lease berekenen met de lease calculator van Carlease Nederland. Als je hier alle kosten invult en ook hoe lang je de auto wilt afbetalen dan krijg je meteen te zien hoeveel je maandelijks zal gaan betalen voor het leasen van de auto.

Hoe weet je wat jij kan betalen?

Als je ziet hoeveel je per maand moet gaan betalen voor de auto die jij graag wilt, dan moet je natuurlijk goed bij jezelf nagaan of je dit kan betalen. Het is een maandelijkse last die je natuurlijk wel moet kunnen betalen. Het is dan ook handig om hiervoor je financiën goed door te nemen en bij jezelf na te gaan of je dit elke maand netjes kan gaan betalen voor de gehele lease periode van de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *