Posted on

Wanneer je op zoek bent naar een afdichting voor een bepaald product zal je merken dat het aanbod groot is. Afdichtingen worden voor heel veel verschillende producten gebruikt. Vooral in de (auto-)industrie wordt bij de productie van machinerie gebruik gemaakt van afdichtingen. Het betreft doorgaans slechts een klein onderdeel van het geheel, maar bekleedt wel een belangrijke functie. De kwaliteit van de afdichtingen is dan ook van groot belang.  

Voor elk product een geschikte afdichting

Omdat afdichtingen vaak slechts een klein onderdeel zijn van het totale product, worden ze ten onrechte als onbelangrijk beschouwd. Afdichtingen hebben juist een hele belangrijke functie. Zo zorgen ze er bijvoorbeeld voor dat er geen chemische stoffen verloren gaan of voorkomen ze lekkages anderszins. Veel producten zouden dan ook niet functioneel zijn zonder het gebruik van afdichtingen. Omdat er tal van verschillende producten om een passende afdichting vragen, is het aanbod afdichtingen groot en divers. Wanneer je een afdichting zoekt die goed bestand is tegen hoge temperaturen en chemische stoffen, biedt FKM uitkomst. Ben je op zoek naar een afdichting met andere specificaties? Ook dat is geen probleem. Er is namelijk voor elk product een passende afdichting verkrijgbaar. 

Geschikt voor roterende onderdelen 

Hoeft jouw afdichting niet bestand te zijn tegen chemische stoffen, maar moet hij goed op roterende onderdelen passen? Dan is een v-ring wellicht iets voor jou. Dit type afdichting is uitermate geschikt om te plaatsen op draaiende assen. De afdichting is hoofdzakelijk bedoeld voor het tegenhouden van vuil van buitenaf. Maar ook het tegenhouden van vetten afkomstig uit de binnenkant van het product behoort tot de functies van deze afdichting. Dat dit type afdichting veelvuldig wordt gebruikt bij de bouw van motoren is dan ook goed te verklaren. Deze afdichting houdt namelijk niet alleen vuil en vet tegen, maar kan daarnaast ook wel tegen een stootje. Het betreft dus een sterk en betrouwbaar product. 

Voor welke afdichting kies je?

Iedere afdichting heeft weer zijn eigen kwaliteiten en dat is maar goed ook. Huishoudelijke apparatuur vraagt vaak nét weer om een andere afdichting dan bijvoorbeeld de landbouwmachine van de boer. Alvorens je kunt bepalen welk type afdichting het meest geschikt is voor jouw product, moet je een aantal zaken helder hebben. Welke functie moet de afdichting bekleden? Moet hij hoofdzakelijk vuil tegenhouden of moet hij ook bestand zijn tegen wisselende weersomstandigheden? Het beantwoorden van deze vragen maakt de zoektocht naar jouw perfecte afdichting een stuk gemakkelijker. Op deze manier kun je namelijk gericht op de functionaliteit van de benodigde afdichting zoeken. Over welke kwaliteiten moet jouw afdichting beschikken? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *